thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  nektaria simi

  nektaria simi
  Pc Team

  Κερδισμένα Βραβεία :
  Επιστροφή στην κορυφή
  6 Τρόποι για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του laptop Laptop10

  Πιστεύετε πως οι υπολογιστές είναι ανθεκτικά μηχανήματα; Υπό κανονικές συνθήκες, ο υπολογιστής σας μπορεί να αντέξει σε ένα σακίδιο, μεταφορά σε αεροπλάνα, χρήση σε διάφορους χώρους με δυνατότητα να λειτουργεί για αρκετές ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Όμως κατά τη χρήση του ξεχνάμε ότι στην καθημερινότητα μας ένας υπολογιστής είναι το σημαντικότερο εργαλείο. Μην ξεχνάμε λοιπόν να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες για τη σωστή του συντήρηση. Διαβάστε τα παρακάτω tips:


        Μην τον αφήνετε να λερωθεί
  Λίγη βρωμιά στο πληκτρολόγιο είναι κάτι αμελητέο. Ένα σκονισμένο σύστημα ανεμιστήρα όμως δεν είναι. Καθώς ο υπολογιστής σας λειτουργεί, χρησιμοποιεί τον εσωτερικό του ανεμιστήρα για να μετακινεί τον αέρα και να διατηρεί δροσερά τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι ανεμιστήρες προσελκύουν σκόνη, τρίχωμα και σωματίδια, τα οποία μπορούν να συσσωρευτούν στο περίβλημα του υπολογιστή σας και να γίνουν πραγματικός κίνδυνος. Καλό λοιπόν είναι να διατηρούμε τον υπολογιστή καθαρό και να του κάνουμε τακτικό εσωτερικό καθαρισμό για την καλύτερη λειτουργιά του. Η συχνότητα του καθαρισμού γίνεται ύστερα από τη σύσταση του τεχνικού και προσδιορίζεται από τη χρήση αλλά και το είδος του χώρου που υπάρχει ο υπολογιστής.


         Μην τροφοδοτείτε το λάπτοπ/υπολογιστή σας από πρίζα χωρίς προστασία υπέρτασης
  Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τους υπολογιστές τους χωρίς να σκέφτονται το ενδεχόμενο ότι μια πτώση τάσης ή μια διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει απώλεια των αρχείων σας στο σκληρό σας δίσκο. Διασφαλίστε τα αρχεία σας. Η αγορά ενός ups είναι μια λύση που δεν είναι αρκετά κοστοβόρα και σας γλυτώνει από πιθανά προβλήματα.


        Μη μεταφέρετε τη συσκευή ακάλυπτη
  Έχετε σκεφτεί ότι κατά τη μεταφορά ενός υπολογιστή υπάρχουν πιθανότητες πτώσης και χτυπημάτων? Προστατεύσετε τον καλύπτοντας τον με μια ειδική  θήκη όταν τον μεταφέρετε.


        Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν δεν την χρησιμοποιείτε
  Το πληκτρολόγιό είναι ένα από τα πιο ευάλωτα μέρη του φορητού υπολογιστή σας. Κάτω από κάθε κουμπί υπάρχει μια πολύπλοκη σειρά ηλεκτρικών κυκλωμάτων και μικροσκοπικών εξαρτημάτων. Για να διατηρούνται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, ο φορητός υπολογιστής πρέπει να είναι κλειστός όταν δεν χρησιμοποιείται. Έτσι, αποτρέπει τη συσσώρευση σκόνης και υπολειμμάτων καθώς επίσης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.


        Μην εγκαθιστάτε άγνωστα προγράμματα
  Στο διαδίκτυο υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στο οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάποιες φορές υπάρχουν επιπτώσεις όχι μόνο πρακτικές (όπως η παραβίαση των προσωπικών μας αρχείων) αλλά και νομικές. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όχι μόνο κατά τη διάρκεια της φόρτωσης και εγκατάστασης ενός προγράμματος  αλλά και στο άνοιγμα ενός email από άγνωστο αποστολέα. Εν κατακλείδι μην κατεβάζετε άγνωστα αρχεία, μην ανοίγετε email από άγνωστους λογαριασμούς και μη δίνετε προσωπικά στοιχεία (κωδικούς τράπεζας , email κτλ)


        Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τις εφαρμογές σας
  Η τακτική ενημέρωση λογισμικού είναι ένας εύκολος τρόπος να αποτρέψετε από πολλούς κινδύνους τον υπολογιστή σας. Μην αφήνετε τις ενημερώσεις προγράμματος ανολοκλήρωτες. Ενεργοποιήστε τις αυτόματες. Αυτό διατηρεί τον υπολογιστή σας και τα προγράμματά του απαλλαγμένα από κενά ασφαλείας ενώ εσείς έχετε ένα συμβατό λειτουργικό σύστημα με ομαλή λειτουργία


  ΠΗΓΗ: https://e-byte.gr


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης