thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

    » Νέα θέματα forum

      » Τυχαία θέματα

        Paulos

        Ρομπότ: Θα καταστρέψουν τις θέσεις εργασίας, την οικονομία μας, και ενδεχομένως τον κόσμο

        Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 16/02/2016
        Την τελευταία δεκαετία έχουμε δει μερικές θεαματικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μήπως υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά σε αυτό το γενναίο "νέο κόσμο"; Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης από μια ομάδα επιστημόνων πληροφορικής και ειδικοί σε θέματα ηθικής στη φετινή συνεδρίαση της American Association για την Πρόοδο της Επιστήμης.

        Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον αντίκτυπο που έχει η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής στην επανάσταση της οικονομία μας. Από τη στιγμή που οι προσωπικοί υπολογιστές ξεκίνησαν να διεισδύουν στο χώρο εργασίας, υπήρξαν εντυπωσιακά κέρδη της παραγωγικότητας. Παράλληλα, έχει υπάρξει μια αποσύνδεση του παραδοσιακού δεσμού μεταξύ της παραγωγικότητας και της απασχόλησης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα οφέλη δεν έχουν γίνει αισθητά από τους περισσότερους στην κοινωνία. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Moshe Vardi.

        Ο καθηγητής Υπολογιστικής Μηχανικής στο Rice University, Moshe Vardi, δήλωσε ότι η τεχνολογία έχει καταστρέψει τις θέσεις εργασίας από τη βιομηχανική επανάσταση. Όπως στο παρελθόν, θέσεις εργασίας έχουν αντικατασταθεί από τις μηχανές που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα, όπως παραγωγή βαμβακιού. Ο Moshe Vardi υποστήριξε, ότι αντιμετωπίζουμε τις δυνατότητες των μηχανημάτων, που μπορεί να είναι καλύτερα από τους ανθρώπους, σχεδόν στα πάντα.

        Ο Moshe Vardi έθεσε ως θέμα τη πιθανότητα μίας υπερβολικής εξάρτησης από την αυτοματοποίηση και οτι η AI θα μπορούσε να έχει την ίδια επίδραση στην οικονομία μας όπως η ΡωμαΪκή αυτοκρατορια είχε εξάρτηση από τους σκλάβους. "Μπορεί το οικονομικό μας σύστημα να έχει συμφωνία με ποσοστά συμμετοχής στην αγορά εργασίας κάτω από το 25 τοις εκατό; Κάτω του 50 τοις εκατό;" ρώτησε. Η λύση στην αρχαία Ρώμη, τόνισε, ήταν άρτος και θεάματα ή η ζωή ως λεγεωνάριος.

        Σύμφωνα με έναν άλλο ερευνητή, τον Wendell Wallach, σύμβουλος ηθικής του Πανεπιστημίου Yale, μία άλλη σημαντική πτυχή είναι το γεγονός της ανάπτυξης αυτόνομων οπλικών συστημάτων. "Οι μηχανές δεν πρέπει να παίρνουν αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο των ανθρώπων", είπε ο Wendell Wallach, αναφερόμενος ειδικά στην AI ή σε προγραμματισμένα ρομπότ που επιλέγουν το δικό τους στόχο στο πεδίο της μάχης.

        Επίσης έκανε αναφορά και για την νέα τεχνολογία self-driving, (το αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του), ότι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή λύση σε σχέση με ένα οδηγό. Δηλαδή πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν τον αυτοματισμό προκειμένουν να αποτραπεί η δημιουργία ενός επικίνδυνου "οδηγού". Δύο καλά παραδείγματα είναι ας πούμε, ο "αυτόνομος οδηγός" προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιβάτες πατάει μία ομάδα νηπίων ή για να μην πατήσει την ομάδα νηπίων πέφτει σε ένα δέντρο και σκοτώνει τους επιβάτες.

        Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο link της πηγής.

        Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

        Πηγή: arstechnica.co.uk


        Σχόλια

        Κανένα σχόλιο.


        Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

        Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


        Μοιραστείτε αυτό το θέμα

        Url
        BBcode
        HTML

        Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης