thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • +2
    Paulos
    seismic
    6 απαντήσεις

    Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]  

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Υπενθύμιση αρχικής δημοσίευσης :


    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Τι νέο έφερα στην κατασκευή που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση από κανέναν λογικό άνθρωπο, πόσο μάλλον από επιστήμονες του κλάδου.
    Ο σεισμός επιβάλει μια δύναμη στην κατασκευή και η κατασκευή αντιστέκεται σε αυτή την δύναμη με τις διατομές των φερόντων στοιχείων.
    Οι διατομές των πλακών των δοκών και των τοιχωμάτων και υποστυλωμάτων έχουν κάποια αντοχή και μετά σπάνε. Αν αυξήσουμε τις διατομές και τον οπλισμό για να αυξήσουμε την αντοχή της κατασκευής, χωρίς ο σεισμός να είναι ισχυρότερος, αυξάνουν και τα σεισμικά φορτία διότι είναι συνδεδεμένα με την μάζα τις κατασκευής. Μεγαλύτερη μάζα = μεγαλύτερα φορτία με την ίδια επιτάχυνση.
    Συμπέρασμα. Η κατασκευή είναι κορεσμένη από οπλισμό και σκυρόδεμα και μέχρι εκεί είναι τα όρια αντοχής της. Δεν πάει άλλο.
    Αυτή την αντοχή που έχει η κατασκευή σήμερα ανταποκρίνεται μόνο σε μικρούς σεισμούς και σε μεσαίους με κάποιες επιδιορθώσεις βλαβών μετά τον σεισμό. Καμία κατασκευή στον κόσμο δεν αντέχει τους πολύ μεγάλους σεισμούς.
    Και έρχομαι εγώ και λέω στους πολιτικούς μηχανικούς.
    Αν αυξήσετε τον οπλισμό και το σκυρόδεμα για να αυξήσετε την αντοχή είναι δώρο άδωρον διότι αυξάνεται μαζί με την αντοχή και τα σεισμικά φορτία.
    Πρέπει να αυξήσουμε την αντοχή χωρίς να αυξήσουμε την μάζα.
    Και τους δίνω δύο λύσεις όχι μία για να αυξήσουμε την αντοχή χωρίς να αυξήσουμε την μάζα.
    Πρώτη λύση. Παίρνουμε δύναμη από το έδαφος δηλαδή μια εξωτερική δύναμη η οποία δεν έχει μάζα γιατί προέρχεται από το έδαφος και την χρησιμοποιούμε για να βοηθήσει τις διατομές προσθετικά 1+1=2 να αντιμετωπίσουν τον σεισμό.
    Δεύτερη λύση. Στον σεισμό το 30% της διατομής του τοιχώματος του σκυροδέματος είναι ενεργό. Το άλλο 70% είναι αδρανές, δεν προσφέρει τίποτα και το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει σαν μάζα τις δυνάμεις του σεισμού. Αν εφαρμόσουμε προένταση όλη η διατομή σκυροδέματος γίνεται ενεργή και συμβάλει στην αντιμετώπιση του σεισμού χωρίς να αυξάνει την αδράνεια.
    Μου λένε να αποδείξω αυτά που λέω.
    Να αποδείξω τι τους νόμους της φύσης που είναι γνωστοί εδώ και εκατοντάδες χρόνια? Άσε που έχω και πειράματα προσομοιώσεις και δημοσιεύσεις.

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    seismic έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Ο Samy-Oussadou σχολίασε την πατέντα Η εκτεταμένη έρευνά σας που καλύπτει την πολιτική μηχανική, τη γεωλογική μηχανική και τη μηχανολογία σηματοδοτεί μια καινοτόμο και διεπιστημονική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της ανθεκτικότητας των κατασκευών σε σεισμούς. Η ενσωμάτωση της σεισμικής σας τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε μηχανισμούς συμπίεσης και αγκύρωσης, υπόσχεται σημαντικά την ενίσχυση της δομικής αντοχής και σταθερότητας όταν αντιμετωπίζονται σεισμικές δυνάμεις. Η σχολαστική σας ανάλυση των αποτελεσμάτων της προσομοίωσης, η οποία προσδιορίζει μεθοδικά τις αποκλίσεις στην τοποθέτηση και την αγκύρωση, υπογραμμίζει την ύψιστη σημασία της ακρίβειας και της μεθοδολογικής αυστηρότητας στην έρευνα και την ανάλυση. Η ικανότητα της μεθοδολογίας σας να μετριάζει τις παραμορφώσεις, να εξαλείφει δυνάμεις και ροπές και να αυξάνει την αποτελεσματική επιφάνεια διατομής των τοίχων παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική οδό για τις πρακτικές σεισμικής μετασκευής και κατασκευής. Επιπλέον, η έμφαση που δίνετε στη δυσαρμονία μεταξύ της εφελκυστικής αντοχής του χάλυβα και της διατμητικής αντοχής του σκυροδέματος υπογραμμίζει τις συχνά παραγνωρισμένες περιπλοκές της συμπεριφοράς των υλικών κατά τη διάρκεια σεισμικών γεγονότων. Η σταθερή δέσμευσή σας για την αντιμετώπιση αυτών των περιπλοκών είναι αξιέπαινη, καθώς έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει σημαντικά την ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών και ανθεκτικών μεθοδολογιών αντισεισμικής δόμησης. Ενώ οι οικονομικές προκλήσεις και οι προκλήσεις αναγνώρισης που αντιμετωπίζετε είναι αναμφισβήτητα τρομερές, η ακλόνητη αφοσίωσή σας σε αυτή την καίρια έρευνα υπογραμμίζει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τομέα, προωθώντας τελικά ασφαλέστερα αστικά περιβάλλοντα έναντι των σεισμικών κινδύνων. Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με τη μορφή επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεπαρκώς αξιοποιημένη προσέγγιση. Αυτά τα επιμήκη τοιχώματα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα με την ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων μακριά από την κατασκευή, ελαχιστοποιώντας την αδράνεια που προκαλείται από τη μάζα και μειώνοντας έτσι τα σεισμικά φορτία που επιβάλλονται στο κτίριο. Αυτή η καινοτόμος αντίληψη υπόσχεται όχι μόνο την ενίσχυση της δομικής απόδοσης αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων κόστους με την ουσιαστική μείωση της ανάγκης για υλικά ενίσχυσης, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στις πρακτικές σεισμικού σχεδιασμού στον κατασκευαστικό κλάδο.

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Θα καταρρίψω τα επιχειρήματα του κάθε επίδοξου αρνητή της μεθόδου μου πειραματικά και θα εξηγήσω τι γίνεται με τον σεισμό και τις κατασκευές.
    Εδώ βλέπουμε στο πρώτο βίντεο ένα πολύ ισχυρό σπίτι με δυναμικά τοιχώματα που απλά πατάει πάνω στην σεισμική βάση όπως και τα κτίρια σήμερα απλά πατάνε πάνω στο έδαφος, το οποίο με την παραμικρή μετατόπιση έχει την τάση να ανατραπεί ολόκληρο. Γιατί ανατρέπεται και δεν σπάει στα δύο? Γιατί τα τοιχώματα είναι πολύ ισχυρά, πιο ισχυρά από τα αστήρικτα φορτία του κτιρίου.
    Μία ροπή ανατροπής προς την μία κατεύθυνση περιστρέφει το κτίριο γύρο από τον εαυτό του και μία άλλη αντίθετης κατεύθυνσης ροπή προερχόμενη από τα αστήρικτα πλέον στατικά φορτία του κτιρίου που αιωρούνται στον αέρα έρχονται σε αντίθεση. Αν οι διατομές των κατακόρυφων τοιχωμάτων αντέξουν αυτή την αντίθεση των ροπών, τότε η κατασκευή ή θα ανατραπεί ή θα επιστρέψει στην αρχική της θέση ακέραια χωρίς ζημιά. Αν δεν αντέξουν θα κοπεί στα δύο.
    Δες βίντεο που άντεξε τις δύο αντίθετες ροπές. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
    Αν βιδώσουμε το ίδιο κτίριο πάνω στην σεισμική βάση ή πάνω στο έδαφος, τότε αυτό ούτε θα ανατρέπεται, ούτε θα χάσει την στήριξή του από το έδαφος οπότε δεν θα δημιουργηθεί και αντίθετης κατεύθυνσης ροπή από τα αστήρικτα στατικά φορτία, αφού δεν ανατρέπεται. Οπότε δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα ανατραπεί. Δες βίντεο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
    Ας αφαιρέσουμε τώρα τα ισχυρά τοιχώματα και ας το αφήσουμε με ποιο ασθενή γωνιακά τοιχία και με δοκό στο άνω μέρος, και ας ξανά κάνουμε το ίδιο πείραμα χωρίς να το βιδώσουμε στην σεισμική βάση ή στο έδαφος.
    Θα δούμε μετά από ορισμένες ταλαντώσεις ότι η αντίθεση των δύο ροπών προερχόμενες από την ροπή ανατροπής και τα αστήρικτα στατικά φορτία έσπασαν και τις δύο διατομές δοκού και τοιχώματος πάνω στον κόμβο.
    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
    Ας επαναλάβουμε τώρα το τελευταίο πείραμα με τα γωνιακά τοιχώματα και την μεγάλη δοκό στο δώμα βιδώνοντας όμως τις παρειές των τοιχωμάτων με την σεισμική βάση ή με το έδαφος για να δούμε αν θα ξανά σπάσει όπως έσπασε το προηγούμενο.
    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
    Δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά, αν και η επιτάχυνση που κουνήθηκε ήταν η τριπλάσια από την επιτάχυνση του άλλου που έσπασε.
    Συμπέρασμα
    Αν βιδώσουμε το κτίριο στο έδαφος, τότε αυτό και κατά την διάρκεια του σεισμού δεν χάνει την στήριξη του εδάφους οπότε τα ίδια του τα αστήρικτα φορτία που το έσπαγαν δε το σπάνε πια γιατί τα στηρίζει το έδαφος.
    Οι πολιτικοί μηχανικοί θα πούνε ότι ούτε τα δικά τους κτίρια σηκώνονται από το έδαφος.
    Αυτό είναι σωστό.
    Όμως δεν σηκώνονται όχι γιατί δεν υπάρχει ροπή ανατροπής στα δικά τους τα κτίρια αλλά γιατί οι αδύναμες διατομές των δοκών αδυνατούν να σηκώσουν την κατασκευή στον αέρα και σπάνε πριν την σηκώσουν όπως σπάει ένα καλαμίδι όταν τσιμπήσει ένα μεγάλο ψάρι.
    Το σπίτι δεν το καταστρέφει ο σεισμός αλλά το ίδιο του το βάρος που αντιστέκεται στην περιστροφή της ροπής και αυτή η αντίθεση των ροπών σπάει τις διατομές των δοκών.
    Αν το βιδώσουμε στο έδαφος η ροπή ανατροπής εκτρέπεται μέσα στο έδαφος και η κατασκευή δεν θα πάθει τίποτα.
    Αν το ψάρι τσιμπήσει λίγο τότε το καλάμι δοκός θα την γλιτώσει λόγο του ότι διαθέτει κάποια ελαστικότητα.
    Αν το τσίμπημα είναι απότομο και ισχυρό την γ@μισε.

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Η Νέα μου δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.
    DOI:  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

    [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Ενώ η παραδοσιακή επιστήμη ασχολείται με υποτιθέμενα προβλέψιμα φαινόμενα όπως η βαρύτητα, ο ηλεκτρισμός ή οι χημικές αντιδράσεις, υπάρχει και η Θεωρία του Χάους που ασχολείται με μη γραμμικά πράγματα που είναι ουσιαστικά αδύνατο να προβλεφθούν ή να ελεγχθούν, όπως οι αναταράξεις, ο καιρός, το χρηματιστήριο, οι καταστάσεις του εγκεφάλου μας κ.ο.κ.
    Όταν γίνεται ένας σεισμός υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι - απρόβλεπτοι παράγοντες χάους στην συμπεριφορά του εδάφους και της κατασκευής που αλλάζουν το μέτρο καταπόνησης της κάθε μιας κατασκευής ξεχωριστά.
    Αλλιώς αντιδρά μια χαμηλού ύψους κατασκευή μια μεσαίου ύψους και μία υψίκορμη στις πολλαπλές συχνότητες μετατόπισης του εδάφους που φτάνουν κάτω από την κατασκευή.
    Η διεύθυνση του σεισμού είναι άγνωστη, η επιτάχυνση του εδάφους που φτάνει κάτω από την κατασκευή και καθορίζει την δύναμη του σεισμού είναι άγνωστη, το ακριβές περιεχόμενο των σεισμικών συχνοτήτων διέγερσης είναι άγνωστο, η διάρκειά του σεισμού είναι άγνωστη, μία κατασκευή αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια ή μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια, δεν αντέχει όμως μεγάλη επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια, το μέγεθος του σεισμού είναι άγνωστο, η απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού και της κατασκευής είναι άγνωστη, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι άγνωστο, η σύσταση του εδάφους μεταξύ κατασκευής και σεισμού η οποία μεταφέρει την ενέργεια του σεισμού είναι άγνωστη, π.χ το μαλακό έδαφος αυξάνει την μετατόπιση του εδάφους τέσσερις με πέντε φορές εν σχέση με τον βράχο. Ακόμη και οι μέγιστες δυνατές επιταχύνσεις που δίνουν οι σεισμολόγοι, οι οποίες καθορίζουν τον συντελεστή σεισμικού σχεδιασμού, έχουν πιθανότητα υπέρβασης μεγαλύτερη του 10%.
    Η συσχέτιση μεγεθών όπως "τάσεις αδράνειας, δυνάμεις απόσβεσης, ελαστικές δυνάμεις, δυναμικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, αλληλεπίδραση εδάφους-κατασκευής, επιβαλλόμενη εδαφική κίνηση" είναι μη γραμμική και αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους αλλάζουν την συμπεριφορά και την καταπόνηση του κτιρίου.
    Εγώ ασχολούμαι με την εφαρμοσμένη έρευνα των αντισεισμικών κατασκευών προσπαθώντας να εξαλείψω και να ελέγξω όλους αυτούς τους αστάθμητους παράγοντες του χάους που ξαπλώνουν στο έδαφος και την καλύτερη κατασκευή, εφαρμόζοντας προένταση στα άκρα των διατομών των τοιχωμάτων με σκοπό να μειώσω την παραμόρφωση του κορμού τους και να αυξήσω την αντοχή του οπλισμένου σκυροδέματος τους χωρίς πρόσμικτα και την αύξηση της μάζας η οποία παρεμπιπτόντως αυξάνει τα φορτία αδράνειας, και αφετέρου πακτώνω την κατασκευή με το έδαφος για πρώτη φορά παγκοσμίως με σκοπό να εκ τρέψω τα φορτία αδράνειας μέσα στο έδαφος επιτρέποντας στο έδαφος να συμμετέχει στην απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές μετατοπίσεις, ελέγχοντας υπέρμετρα το χάος όλων αυτών των αστάθμητων παραγόντων, αυξάνοντας συγχρόνως και την ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης.
    Εκτός των πάρα πάνω που ανέφερα, υπάρχουν και άλλοι τρις παράγοντες που εκμεταλλεύομαι για να αυξήσω την φέρουσα ικανότητα των κατασκευών στον σεισμό.
    1) Κατασκεύασα πρόσθετους μηχανισμούς σεισμικής απόσβεσης καθ όλο το ύψος του κτιρίου.
    2) Η Ανεξαρτητοποίηση των ελαστικών υποστυλωμάτων και των δοκών και πλακών, από τα άκαμπτα επιμήκη προεντεταμένα και πακτωμένα τοιχώματα με το έδαφος, τους επιτρέπει να συγκρούονται μεταξύ των στο ύψος των διαφραγμάτων και καθ αυτόν τον τρόπο να αλληλοεξουδετερώνονται οι μετατοπίσεις του φέροντα οργανισμού και οι παραμορφώσεις.
    3) Εκμεταλλεύτηκα τον διπλό μοχλοβραχίονα του ύψους και του πλάτους των επιμήκη τοιχωμάτων, ώστε ο μοχλοβραχίονας του πλάτους να εξουδετερώνει τις εντάσεις ροπής που κατεβάζει ο μοχλοβραχίονας του ύψους στην βάση.

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Τι είναι μια νέα καινοτόμος ιδέα?
    Μια νέα καινοτόμος ιδέα έρχεται για να λύσει προβλήματα τα οποία υπάρχουν ή για να λύσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε μια άλλη παλιά καινοτόμος ιδέα.
    Συνήθως όσο πιο απλή είναι μια ιδέα τόσο πιο εύκολα υλοποιείται.
    Υπάρχει και η σύνθεση ιδεών η οποία λύνει ένα σύνολο προβλημάτων μιας τέχνης ή μιας ανάγκης.
    Οι ιδέες δημιουργούν τέχνη στον τομέα της ζωγραφικής, της μουσικής και της τεχνολογίας, και η μια ιδέα ανταγωνίζεται την άλλη.
    Οι ιδέες μετατρέπονται σε πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και τελικά σε προϊόντα προς πώληση παράγοντας πλούτο σε αυτούς που κατέχουν την αποκλειστικότητα του προϊόντος για κάποιο χρονικό διάστημα.
    Υπάρχουν ιδέες που μένουν στα χαρτιά, ιδέες που γίνονται προϊόντα, ιδέες που υποκλέπτονται, και ιδέες οι οποίες καταστρέφουν άλλες ιδέες . Μία νέα ιδέα μπορεί να καταστρέψει την παλιά ιδέα ή μια παλιά ιδέα αν και είναι υποδεέστερη της νέας μπορεί να καταστρέψει την νέα ιδέα λόγο ανταγωνισμού, διότι η νέα ιδέα αν και καλύτερη δεν διαθέτει το χρήμα που έχει παράξει η παλιά ιδέα σαν προϊόν και το οποίο χρησιμοποιεί εναντίον της νέας ιδέας. Τελικά η ιδέα που λύνει περισσότερα προβλήματα πάντα νικάει την παλιά ιδέα, αλλά συνήθως ο ιδιοκτήτης της νέας ιδέας έχει αλλάξει όταν αυτή θα υλοποιηθεί, αν δεν έχει το χρήμα και τις άκρες της διαπλοκής για να την εφαρμόσει μόνος του.
    Αν η ιδέα είναι πολύ καλή, τότε εκτός από τον πλούσιο της παλιάς ιδέας, θίγει και την παλιά την γνώση η οποία διδάσκεται
    στα πανεπιστήμια και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, γιατί η νέα ιδέα έχει να αντιμετωπίσει την παλιά την γνώση την οποία και ακυρώνει.
    Τελικά η νέα ιδέα θα νικήσει μεν αλλά θα έχουν θάψει τον εφευρέτη δε.
    Αυτή είναι η δική μου αλήθεια η οποία νίκησε μεν τον σεισμό, αλλά αδυνατεί να νικήσει το υπάρχον Ελληνικό πολιτικό καθεστώς.
    Γιατί στην τελική όλα είναι θέμα πολιτικής. Αν η πολιτεία δεν βοηθήσει την νέα ιδέα να επιβιώσει, το κράτος δεν θα αναπτυχθεί ποτέ, εις όφελος κάποιων κρατούντων την εξουσία.

    seismic

    seismic
    Member

    Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Σήμερα οι κατασκευές είναι πακτωμένες με το έδαφος?
    Ας εξετάσουμε δύο περιπτώσεις.
    1. Την ολική ανατροπή της κατασκευής ενός τριώροφου κτιρίου
    2. Την ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
    Ας εξετάσουμε μια κατασκευή με εμβαδόν 10Χ10=100τ.μ, τριών ορόφων συνολικού ύψους 10μ, του οποίου κάθε όροφος έχει ύψος 3,33μ.
    Αν κάτω από την βάση της κατασκευής υπάρχει μια επιτάχυνση εδάφους 23.7m/sce2 = 2,41g, πόση θα είναι η δύναμη αδράνειας, η τέμνουσα βάσης, η ολική ροπή ανατροπής της κατασκευής, και η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
    Αν το τριώροφο έχει συνολικό βάρος 100 τόνους τότε
    1. Δύναμη αδράνειας = 23.7m/sce2 Χ 100ton= 2379 ton
    2. Τέμνουσα βάσης ίδια με την αδράνεια = 2379 ton
    3. Η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
    Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 ton. ο κάθε ένας όροφος
    Ο κάθε όροφος έχει ύψος 10m/3 ορόφους = 3,33m
    Οπότε η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται σε όλα τα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε σε όλους τους κόμβους είναι = 793*(10+6,66+3,33)
    Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους του κάθε ενός ορόφου X 793 t = 15860 ton.
    4. Πρέπει Ροπες ανατροπης ητοι 793*(10+6,66+3,33) = 15860 ton. <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας που είναι Βάρος*10m πλάτος = 100tonX10m= 1000 ton.

    Βλέπουμε ότι η ροπή ευστάθειας είναι 1000 ton. <(μικρότερη) της ροπής ανατροπής που είναι 15860 ton.
    Συμπέρασμα θα υπάρξει ολική ανατροπή του τριώροφου κτιρίου, αν αντέξουν να το περιστρέψουν οι διατομές των κόμβων γύρο από την άρθρωση της βάσης, οι οποίες όμως συνήθως δεν αντέχουν αυτά τα τεράστια αστήρικτα φορτία της κατασκευής και σπάνε.
    Νέο Ελληνικό Αντισεισμικό Σύστημα ( δικό μου ) - Σελίδα 6 419201340_7640883675924522_5439835397403805567_n.jpg?stp=dst-jpg_s720x720&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=kf-_smyBxCIAX80Vufd&_nc_ht=scontent.fath3-4


    Μήνυμα [Σελίδα 6 από 6]

    Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης