thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

    » Νέα θέματα forum

      » Τυχαία θέματα

        SpaWnAge

        Έρευνα: H μουσική ανακουφίζει τον πόνο μετά την επέμβαση

        Ξεκίνησε από: SpaWnAge, αναρτήθηκε στις 13/08/2015
        Ακούγοντας μουσική πριν, μετά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, μειώνει το άγχος και την ανάγκη για παυσίπονα, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

        Σε μια ανασκόπηση σε πάνω από 70 κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 7.000 ασθενείς, οι ερευνητές βρήκαν ότι η μουσική είναι ένα ισχυρό αναλγητικό κάτω από σχεδόν όλες τις συνθήκες.

        Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, ο μετεγχειρητικός πόνος μειώθηκε κατά μέσο όρο περίπου κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με την καθιερωμένη θεραπεία, είπε η επικεφαλής συγγραφέας Catherine Meads του Πανεπιστημίου του Brunel στο Uxbridge της Αγγλία.

        "Αν φανταστείτε μια γραμμή 10 εκατοστών (τεσσάρων ιντσών) όπου στο μηδέν δεν έχετε πόνο και στο 10 είναι ο χειρότερος πόνος που μπορεί να φανταστεί κανείς, η επίδραση της μουσικής ήταν η μετατόπιση του πόνου που αισθάνεστε δύο εκατοστά προς το μηδέν".

        Σύμφωνα με τη μελέτη, τα οφέλη ισχύουν ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής ή ποιος την επέλεξε.

        Η δειγματοληψία καλύπτει επίσης όλα τα είδη των εγχειρήσεων εκτός την επέμβαση στον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα.

        Παραδόξως, ακόμη και ακούγοντας μουσική κάτω από γενική αναισθησία οδήγησε στην αίσθηση λιγότερου πόνου, αν και τα αποτελέσματα ήταν μεγαλύτερα όταν οι ασθενείς ήταν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης.

        "Αυτή τη στιγμή, η μουσική δεν χρησιμοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να βοηθήσει τους ασθενείς στην μετεγχειρητική τους ανάρρωση", είπε η Meads σε μια δήλωση, επισημαίνοντας ευρύτατο σκεπτικισμό μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

        "Ελπίζουμε η μελέτη αυτή να στρέψει τις λανθασμένες αντιλήψεις και να τονίσει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η μουσική".

        Η σχέση ανάμεσα στη μουσική και την ανάρρωση έχει μια μακρά ιστορία. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος - και μουσικός - ο Πυθαγόρας ασκούσε “μουσική ιατρική”, προτιμώντας έγχορδα όργανα.

        Σήμερα, η μουσικοθεραπεία είναι ένας καθιερωμένος τομέας, με χιλιάδες επαγγελματίες και την δική της ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένης της Εφημερίδας της Μουσικοθεραπείας, που δημοσιεύθηκε από το Oxford University Press.

        Αλλά η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet, είναι η πρώτη για να αποδείξει την ευεργετική επίδραση της μουσικής και της μελωδίας σε όσους μπουν κάτω από το μαχαίρι.

        "Γνωρίζαμε από την εποχή της Florence Nightingale ότι ακούγοντας μουσική έχει θετική επίδραση στους ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης," είπε ο συν-συγγραφέας Martin Hirsch στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

        "Ωστόσο, έχουν ενωθεί όλες οι μικρές μελέτες για το θέμα αυτό σε μια ισχυρή μετά-ανάλυση για να αποδείξει ότι λειτουργεί πραγματικά".

        Δεκάδες εκατομμύρια εγχειρήσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, 50 εκατομμύρια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

        Ακριβώς πώς και γιατί η μουσική ανακουφίζει το άγχος και τον πόνο δεν είναι ακόμη γνωστό. Μερικοί ερευνητές έχουν σκεφτεί ότι αποσπά τους ασθενείς, ενώ άλλοι εστιάζουν στις εγγενείς ιδιότητες της ίδιας της μουσικής.

        Πηγή: Yahoo news,  TheGreeksEnergy


        Σχόλια

        Κανένα σχόλιο.


        Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

        Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


        Μοιραστείτε αυτό το θέμα

        Url
        BBcode
        HTML

        Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης