thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • 2 απαντήσεις
    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

    » Νέα θέματα forum

      » Τυχαία θέματα

        SpaWnAge

        Τα drones αυξάνουν τον καρδιακό παλμό των άγριων αρκούδων. Υπερβολικό άγχος;

        Ξεκίνησε από: SpaWnAge, αναρτήθηκε στις 14/08/2015
        Για τους βιολόγους της άγριας ζωής, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

        Αντί να παλεύουν με το τραχύ, δύσκολο έδαφος για να φτάσουν στο ζώο που θέλουν να μελετήσουν, μπορούν απλά να στείλουν ένα drone με μια φωτογραφική μηχανή.

        Και καθώς τα drones γίνονται φθηνότερα και πιο διαθέσιμα, ο καθένας στον τομέα της βιολογίας φαίνεται να έχει νέες ιδέες για το πώς να τα χρησιμοποιήσει, λέει ο Mark Ditmer, ένας οικολόγος της άγριας ζωής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, του Αγίου Παύλου.

        Αλλά πως νιώθουν τα ζώα για αυτά τα μικρά UFO που αιωρούνται από πάνω τους;
        Αυτό ήθελε να ξέρει ο Ditmer. Αναρωτήθηκε πως τα drones θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή των ζώων: “Ποια είναι η επίδραση στο καθένα όταν έχουμε ένα drone να πετάει χαμηλά και να τα παρακολουθεί”;
        Ο Ditmer κατάλαβε ότι θα μπορούσε να ερευνήσει αυτό το ερώτημα πετώντας τα drones πάνω από μερικές μαύρες αρκούδες στη Μινεσότα που ήταν ήδη υπό παρακολούθηση για διαφορετική μελέτη.

        Οι λεπτομέρειες από αυτό που ανακάλυψε – ότι τα drones άλλαξαν σημαντικά τον καρδιακό παλμό των αρκούδων – είχαν μόλις δημοσιευθεί στο περιοδικό Current Biology.

        Για την αρχική μελέτη, οι αρκούδες ήταν εξοπλισμένες με GPS εντοπιστές και μικρούς εμφυτευμένους αισθητήρες καρδιάς “που καταγράφουν κάθε χτύπο της καρδιάς συνεχώς για όλο το χρόνο", λέει ο Ditmer.

        Τα καρδιακά μόνιτορ αναπτύχθηκαν για τους ανθρώπους, αλλά είναι μέσα στις αρκούδες ως μέρος μιας προσπάθειας για να καταλάβουμε πώς οι αρκούδες καταφέρνουν να πέφτουν σε χειμερία νάρκη το χειμώνα - και στη συνέχεια να επανέρχονται στην κανονική τους δραστηριότητα χωρίς προβλήματα. Υπολογίζοντας ότι θα μπορούσε κάποια μέρα να βοηθήσει στο να αποτρέψει την απώλεια μυών σε άτομα που ήταν στο κρεβάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

        Για να γίνει η μελέτη με τα drones, το μόνο που έπρεπε να κάνει η ομάδα του Ditmer ήταν να πάρει κάποια μικρά, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, ιπτάμενα ελικόπτερα και να τα προγραμματίσουν για να κάνουν σύντομες πτήσεις πάνω από τις αρκούδες που παρακολουθούνται.

        "Θα ακουγόταν σαν ιπτάμενα ζιζάνια", λέει ο Ditmer.
        Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 18 πτήσεις πάνω από τέσσερις αρκούδες. Και αυτό που βρήκαν είναι ότι μια επίσκεψη από ένα drone έκανε την καρδιά της αρκούδας να χτυπά πιο γρήγορα.

        “Μία από αυτές είχε μια αύξηση 400% από περίπου 41 παλμούς το λεπτό σε πάνω από 160 παλμούς το λεπτό”, λέει ο Ditmer.


        Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το βίντεο από τα drones έδειξε τις αρκούδες να αδιαφορούν.

        “Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να δούμε οπτικά κάποια επίδραση, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος αγχωτικής αντίδρασης που συμβαίνει,” λέει ο Ditmer.

        "Μια αρκούδα που έψαχνε τροφή σε ένα χωράφι είχε τρέξει μακριά για, ίσως, 15 πόδια, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε", λέει ο Ditmer, “και έβλεπε το drone να κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι της”.

        Η μελέτη έχει αφήσει τον Ditmer με πολλές ερωτήσεις.

        “Δεν ξέρουμε αν οι αρκούδες ή άλλα είδη μπορούν να συνηθίσουν τα drones να πετούν από πάνω τους,” λέει. “Αυτή τη στιγμή, μόλις ξεκινήσαμε - αλλά σας εγγυώμαι σε 5 έως 10 χρόνια θα είναι κλισέ να τα χρησιμοποιούν για πολλές πτυχές της έρευνας και της προστασίας”.

        Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχεδόν καμία έρευνα για το πώς τα άγρια πουλιά και ζώα αντιδρούν στα drones.

        Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το έτος μελέτησε το πώς τα πουλιά ανταποκρίθηκαν στα drones.Αλλά φάνηκε λες και πετούσαν ή κολυμπούσαν μακριά, και όχι φυσιολογικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν άγχος.

        Δείτε και το παρακάτω βίντεο!
        Στους αετούς δεν αρέσουν τα drones

        Πηγή: npr,  TheGreeksEnergy


        Σχόλια


        Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

        Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


        Μοιραστείτε αυτό το θέμα

        Url
        BBcode
        HTML

        Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης