thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

    » Νέα θέματα forum

      » Τυχαία θέματα

        Paulos

        Ο μολυσμένος αέρας προκαλεί 5.5 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο

        Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 14/02/2016
        Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

        Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας.

        Ο κύριος ένοχος είναι η εκπομπή των μικρών σωματιδίων από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα εργοστάσια, τα καυσαέρια των οχημάτων και την καύση του άνθρακα από το ξύλο.

        Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν ως μέρος του Global Burden of Disease project.

        Οι επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτό, αναφέρουν ότι οι στατιστικές δείχνουν το πόσο γρήγορα πρέπει κάποια έθνη να βελτιώσουν τον αέρα των πολιτών τους.

        Στο Πεκίνο ή το Δελχί σε μια κακή ημέρα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο αριθμός των λεπτών σωματιδίων (γνωστά ως PM2.5) μπορεί να είναι υψηλότερα από 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο," εξήγησε ο Dan Greenbaum από το Health Effects Institute, στη Βοστώνη, ΗΠΑ.

        Ο αριθμός πρέπει να είναι περίπου 25 ή 35 μικρογραμμάρια.

        Η εισπνοή μικροσκοπικών υγρών ή στερεών σωματιδιών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, αναπνευστικών παθήσεων, ακόμη και καρκίνο. Και ενώ οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των πολιτών που πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στις αναπτυσσόμενες χώρες εξακολουθεί να είναι υψηλός.

        Σύμφωνα με τη μελέτη, η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί περισσότερους θανάτους από ό, τι άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και από το σέξ χωρίς προφυλάξεις. Το Global Burden of Disease project θέτει ως το τέταρτο μεγαλύτερο κίνδυνο την υψηλή πίεση του αίματος, διατροφικούς κινδύνους και το κάπνισμα.

        Στην Κίνα, λέγεται ότι υπάρχουν περίπου 1,6 εκατομμύρια θανάτοι το χρόνο, στην Ινδία είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια. Αυτά τα δεδομένα είναι από το 2013. Οι βασικές πηγές ρύπανσης είναι ελαφρώς διαφορετικές σε κάθε έθνος. Στην Κίνα, ο κυρίαρχος παράγοντας είναι οι εκπομπές σωματιδίων από την καύση άνθρακα. Το project υπολογίζει η πηγή αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη για περισσότερους από 360.000 θανάτους κάθε χρόνο.

        Και παρόλο που η Κίνα έχει θέσει στόχους για τον περιορισμό της καύσης άνθρακα και τις εκπομπές στο μέλλον, μπορεί να δυσκολευτεί να μειώσει τον αριθμό των θανάτων, διότι υπάρχει υπέργηρος πληθυσμός και οι πολίτες αυτοί είναι φυσικά πιο ευαίσθητοι στις ασθένειες που σχετίζονται με την κακή ποιότητα του αέρα.

        Στην Ινδία, το πρόβλημα είναι η καύση ξύλου, κοπριά, υπολείμματα καλλιεργειών και άλλα υλικά για το μαγείρεμα και τη θέρμανση. Αυτή η "εσωτερική ρύπανση" προκαλεί πολύ περισσότερους θανάτους από ό, τι την "ρύπανση του εξωτερικού χώρου".

        Και κοιτάζοντας τις γενικές οικονομικές τάσεις στην Ινδία, η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να έχουν ακόμη φτωχότερη ποιότητα του αέρα στο μέλλον.

        Ο Chandra Venkataraman από τον Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Βομβάης, προειδοποίησε: ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή. Έτσι, μέχρι το 2050, η αύξηση αυτή επισκιάζει τους ελέγχους εκπομπών και θα οδηγήσει σε αύξηση των μελλοντικών εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων το 2050 στην Ινδία.

        Ο Michael Brauer, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, είπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν σημασία για την καταπολέμηση της ρύπανσης τους. Η ερευνητική ομάδα είχε παρουσιάσει τα πορίσματά της, εδώ.

        Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

        Πηγή: bbc.com


        Σχόλια

        Κανένα σχόλιο.


        Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

        Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


        Μοιραστείτε αυτό το θέμα

        Url
        BBcode
        HTML

        Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης