thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software

• 5 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]  

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Υπενθύμιση αρχικής δημοσίευσης :

καλημερα σας..Aφου ελυσα το προβλημα με το καλωδιο και την καρτα δικτυου που σας ελεγα τις προαλλες αντιμετωπιζω αλλο προβλημα..κατεβασα και εγκατεστησα την τελευταια εκδοση του avast..o υπολογιστης τωρα κατα την εκκινηση κολαει υπερβολικα και αναγκαζομαι να τον κλεισω απο το κουμπι on off..αφαιρεσα ολα τα προγραμματα που εκκινουν με τον υπολογιστη.αφησα μονο το avast..αλλα και παλι κολαει υπερβολικα και τον ανοιγοκλεινω απο το κουμπι συνεχεια..εκανα ελεγχο για σφαλματα απο τα windows..αλλα παλι τα ιδια..τι να κανω?

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Paulos έγραψε:Μετά παίζει ρόλο ο επεξεργαστής η ram...

με την αλλαγη δισκου θα εχει καθολου διαφορα?ο επεξεργαστης και η ραμ αλλαζουν στον συγκεκριμενο υπολογιστη?σε ρωταω επειδη τωρα μπηκα σε αυτη την διαδικασια τουλαχιστον αφου τον εχω να τον φτιαξω να υπαρχει.

Paulos

Paulos
    WebMaster

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Οχι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τον επεξργαστή δεν τον πειράζεις, ram επιπλέον μπορείς να βάλεις αλλά δεν είπαμε ότι είναι πεταμένα λεφτά Smile

Ram και σκληρός δίσκος μπορεί να δώσεις και 100 ευρώ περίπου.

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Paulos έγραψε:Οχι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τον επεξργαστή δεν τον πειράζεις, ram επιπλέον μπορείς να βάλεις αλλά δεν είπαμε ότι είναι πεταμένα λεφτά Smile Ram και σκληρός δίσκος μπορεί να δώσεις και 100 ευρώ περίπου.

μεχρι τι ραμ μπορει να παρει ο υπολογιστης μου?

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    vkalfa έγραψε:
    Paulos έγραψε:Οχι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τον επεξργαστή δεν τον πειράζεις, ram επιπλέον μπορείς να βάλεις αλλά δεν είπαμε ότι είναι πεταμένα λεφτά Smile Ram και σκληρός δίσκος μπορεί να δώσεις και 100 ευρώ περίπου.

μεχρι τι ραμ μπορει να παρει ο υπολογιστης μου?

η μητρικη που εχει ειναι MSI MS-7101

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή

καλημερα σας..θα αγορασω για αρχη ενα σκληρο δισκο λοιπον και βλεπουμε..επειδη δεν τα ξερω πολυ καλα αυτα και ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη η ψαχνω λαθος το πιο πιθανο..μπορει να γινει αναβαθμιση της μητρικης?θα δουλευει καλυτερα αν γινει?και αν ναι πως γινεται?

atozak

atozak
    Senior Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Παλιότερο ενεργό μέλος
    Επιστροφή στην κορυφή
    vkalfa έγραψε:καλημερα σας..θα αγορασω για αρχη ενα σκληρο δισκο λοιπον και βλεπουμε..επειδη δεν τα ξερω πολυ καλα αυτα και ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη η ψαχνω λαθος το πιο πιθανο..μπορει να γινει αναβαθμιση της μητρικης?θα δουλευει καλυτερα αν γινει?και αν ναι πως γινεται?

εγώ λέω πως αν για να δουλέψει καλύτερα ( όπως είπε ο Παύλος δεν αξίζει να παιδεύεσαι με παλιά συστήματα) καλύτερα να το αφήσεις ως έχει και όσο πάει παντός αν πρέπει να αλλάξεις μητρική δεν αξίζει καθόλου. νέα μητρική είναι νέος υπολογιστής οπότε αν δεν κάννης δουλιά με νέο δίσκο η μνήμη τότε αστο ως έχει και όσο πάει

https://www.thegreeksenergy.com

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    atozak έγραψε:
    vkalfa έγραψε:καλημερα σας..θα αγορασω για αρχη ενα σκληρο δισκο λοιπον και βλεπουμε..επειδη δεν τα ξερω πολυ καλα αυτα και ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη η ψαχνω λαθος το πιο πιθανο..μπορει να γινει αναβαθμιση της μητρικης?θα δουλευει καλυτερα αν γινει?και αν ναι πως γινεται?

εγώ λέω πως αν για να δουλέψει καλύτερα ( όπως είπε ο Παύλος δεν αξίζει να παιδεύεσαι με παλιά συστήματα) καλύτερα να το αφήσεις ως έχει και όσο πάει παντός αν πρέπει να αλλάξεις μητρική δεν αξίζει καθόλου. νέα μητρική είναι νέος υπολογιστής οπότε αν δεν κάννης δουλιά με νέο δίσκο η μνήμη τότε αστο ως έχει και όσο πάει

πιστευω οτι σας εχω ταλαιπωρησει αρκετα..επειδη δεν ξερω που ακριβως να ψαξω αυτα που θελω γιαυτο θα ηελα να σας ρωτησω δυο πραγματα ακομη..καταρχην δεν ξερω τι μνημη ραμ να επιλεξω γιατι δεν ξερω ποση μνημη σηκωνει η μητρικη.αν μπρειτε να με βοηθησετε σε αυτο θα ημουν ευγνωμων.επισης παρατηρησα οτι εχει μνημη τωρα 512..και εχω βαλει windows 7..επηρεαζει αυτο στην λειτουργια?και για το θεμα του σκληρου αν εχετε να μου προτεινεται κατι..

nikiforos

nikiforos
    Moderator

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Aς τα πιασουμε απ την αρχη. Εχεις μια μητρικη socket 775 που μπορει να παρει πανω της μεχρι 2gb ram τυπου ddr. Ποιον επεξεργαστη εχει πανω ξερουμε?  δεν αξιζει να δωσεις ουτε 20€ γι αυτο το μηχανημα οποτε: Η πετας avast και οτι προγραμμα εχεις εκτος απο κανα chrome-firefox + ms essential και κανα scan με malwarebytes ποτε ποτε και οσο αντεξεις ή βαζεις μια εκδοση linux τυπου (mint) και το μηχανακι θα πεταξει για απλη χρηση. Αλλιως μαζευεις καποια χρηματα και σου κανουμε προτασεις για μια συνθεση. Οτι χρηματα και να δωσεις θα το μετανιωσεις γι αυτο το μηχανημα. Πλεον και ασυμβατοτητες θα εχεις και διαφορα προβληματα.

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    nikiforos έγραψε:Aς τα πιασουμε απ την αρχη. Εχεις μια μητρικη socket 775 που μπορει να παρει πανω της μεχρι 2gb ram τυπου ddr. Ποιον επεξεργαστη εχει πανω ξερουμε?  δεν αξιζει να δωσεις ουτε 20€ γι αυτο το μηχανημα οποτε: Η πετας avast και οτι προγραμμα εχεις εκτος απο κανα chrome-firefox + ms essential και κανα scan με malwarebytes ποτε ποτε και οσο αντεξεις ή βαζεις μια εκδοση linux τυπου (mint) και το μηχανακι θα πεταξει για απλη χρηση. Αλλιως μαζευεις καποια χρηματα και σου κανουμε προτασεις για μια συνθεση. Οτι χρηματα και να δωσεις θα το μετανιωσεις γι αυτο το μηχανημα. Πλεον και ασυμβατοτητες θα εχεις και διαφορα προβληματα.

καλησπερα φιλε μου..αυτα ειναι τα στοιχεια του υπολογιστη..http://www.motherboards.org/mobot/motherboards_d/MSI/865GM3-V%2B%2528MS-7101%2529/
    με λογισμικο linyx θα αντεξει πιο πολυ ο υπολογιστης?χωρις να αλλαξω δισκο και ραμ?

nikiforos

nikiforos
    Moderator

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    vkalfa έγραψε: καλησπερα φιλε μου..αυτα ειναι τα στοιχεια του υπολογιστη..http://www.motherboards.org/mobot/motherboards_d/MSI/865GM3-V%2B%2528MS-7101%2529/ με λογισμικο linyx θα αντεξει πιο πολυ ο υπολογιστης?χωρις να αλλαξω δισκο και ραμ?

Αυτο που μου στειλες ειναι τα στοιχεια της μητρικης σου. Ο υπολογιστης αποτελειται απο αρκετα κομματια. Αυτο ειναι ενα απο αυτα. 
    Δεν υπαρχει εγγυηση για το ποσο θα αντεξει σαν μηχανημα. Με μια πιο παλια και ελαφρια εκδοση mint linux θα μπορεις να κανεις βασικες εργασιες αρκετα πιο αναλαφρα απ οτι τωρα βεβαια. Περιττο εξ αρχης που εβαλες εκδοση των 7. Εχουν οριο τα 2gb για να ειναι ομαλα τα πραγματα. Οποτε καταλαβαινεις πως με το 1/4 που εχεις διαθεσιμο ειναι λογικη αυτη η συμπεριφορα απ το μηχανημα.

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    nikiforos έγραψε:
    vkalfa έγραψε: καλησπερα φιλε μου..αυτα ειναι τα στοιχεια του υπολογιστη..http://www.motherboards.org/mobot/motherboards_d/MSI/865GM3-V%2B%2528MS-7101%2529/ με λογισμικο linyx θα αντεξει πιο πολυ ο υπολογιστης?χωρις να αλλαξω δισκο και ραμ?

Αυτο που μου στειλες ειναι τα στοιχεια της μητρικης σου. Ο υπολογιστης αποτελειται απο αρκετα κομματια. Αυτο ειναι ενα απο αυτα.  Δεν υπαρχει εγγυηση για το ποσο θα αντεξει σαν μηχανημα. Με μια πιο παλια και ελαφρια εκδοση mint linux θα μπορεις να κανεις βασικες εργασιες αρκετα πιο αναλαφρα απ οτι τωρα βεβαια. Περιττο εξ αρχης που εβαλες εκδοση των 7. Εχουν οριο τα 2gb για να ειναι ομαλα τα πραγματα. Οποτε καταλαβαινεις πως με το 1/4 που εχεις διαθεσιμο ειναι λογικη αυτη η συμπεριφορα απ το μηχανημα.

τα στοιχεια του επεξεργαστη που μου ζητησες που μπορω να τα δω?τα 7 μου τα εβαλε ο τεχνικος που τον πηγα.καταρχην λες να βαλω λογισμικο linyx..τον δισκο να τον αλλαξω η να τον αφησω ως εχει?

atozak

atozak
    Senior Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Παλιότερο ενεργό μέλος
    Επιστροφή στην κορυφή
    nikiforos έγραψε:Αυτο που μου στειλες ειναι τα στοιχεια της μητρικης σου. Ο υπολογιστης αποτελειται απο αρκετα κομματια. Αυτο ειναι ενα απο αυτα. Δεν υπαρχει εγγυηση για το ποσο θα αντεξει σαν μηχανημα. Με μια πιο παλια και ελαφρια εκδοση mint linux θα μπορεις να κανεις βασικες εργασιες αρκετα πιο αναλαφρα απ οτι τωρα βεβαια. Περιττο εξ αρχης που εβαλες εκδοση των 7. Εχουν οριο τα 2gb για να ειναι ομαλα τα πραγματα. Οποτε καταλαβαινεις πως με το 1/4 που εχεις διαθεσιμο ειναι λογικη αυτη η συμπεριφορα απ το μηχανημα.

νικηφόρε αν κατάλαβα κάλα έχει 500ΜΒ μνήμη και τα 7 θέλουν 2GB (το λιγότερο) οπότε αν βαλή μερισότερη μνήμη δεν θα πεζοί καλιτερα??

nikiforos

nikiforos
    Moderator

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    vkalfa έγραψε:

τα στοιχεια του επεξεργαστη που μου ζητησες που μπορω να τα δω?τα 7 μου τα εβαλε ο τεχνικος που τον πηγα.καταρχην λες να βαλω λογισμικο linyx..τον δισκο να τον αλλαξω η να τον αφησω ως εχει?

Kατεβασε το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και θα σου χει καποιες καρτελες. cpu-mainboard-memory-spd. Στην καρτελα cpu πανω πανω θα λεει το ονομα. 

atozak έγραψε:
    νικηφόρε αν κατάλαβα κάλα έχει 500ΜΒ μνήμη και τα 7 θέλουν 2GB (το λιγότερο) οπότε αν βαλή μερισότερη μνήμη δεν θα πεζοί καλιτερα??

Καλα καταλαβες. Το θεμα ειναι να μην πεταξει χρηματα για ενα τετοιο συστημα, αλλα να βαλει ενα ελαφρυ λειτουργικο μιας και οι απαιτησεις του ειναι περιορισμενες.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την nikiforos στις Πεμ 21 Απρ - 19:05, 1 φορά

atozak

atozak
    Senior Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Παλιότερο ενεργό μέλος
    Επιστροφή στην κορυφή
    ΟΚ συγνώμη για την ενόχληση συνεχίστε Wink

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    nikiforos έγραψε:
    vkalfa έγραψε: τα στοιχεια του επεξεργαστη που μου ζητησες που μπορω να τα δω?τα 7 μου τα εβαλε ο τεχνικος που τον πηγα.καταρχην λες να βαλω λογισμικο linyx..τον δισκο να τον αλλαξω η να τον αφησω ως εχει?

Kατεβασε το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και θα σου χει καποιες καρτελες. cpu-mainboard-memory-spd. Στην καρτελα cpu πανω πανω θα λεει το ονομα. 
    atozak έγραψε: νικηφόρε αν κατάλαβα κάλα έχει 500ΜΒ μνήμη και τα 7 θέλουν 2GB (το λιγότερο) οπότε αν βαλή μερισότερη μνήμη δεν θα πεζοί καλιτερα??

Καλα καταλαβες. Το θεμα ειναι να μην πεταξει χρηματα για ενα τετοιο συστημα, αλλα να βαλει ενα ελαφρυ λειτουργικο μιας και οι απαιτησεις του ειναι περιορισμενες.

καλημερα σας..σας εχω ταλαιπωρησει αρκετα και με συγχωρειτε.Ας ανακεφαλαιωσω λοιπον..καταρχην ο επεξεργαστης ειναι intel celeron D336.και το λειτουργικο που του περασε ο τεχνικος ειναι windows 7 starter.
    1.το συστημα ειναι παλιο το γνωριζω.το μονο σιγουρο ειναι οτι ο δισκος εχει προβλημα και χριζει αντικαταστασης οτι και να γινει.σωστα?
    2.η μνημη του δεν επαρκει για αυτο το λειτουργικο.Αρα μια αλλη μνημη ισως βοηθουσε καλυτερα στην λειτουργια.σωστα?
    3.δεν αξιζει να ριξω λεφτα σε ενα  τετοιο συστημα το καταλαβαινω.
    4.με ενα λειτουργικο πιο ελαφρυ θα λειτουργησει καλυτερα.ακομα και ετσι ομως ο δισκος πρεπει να αλλαχτει.σωστα?
    5.αν προτιμησω να το αφησω με το υπαρχον λογισμικο η αλλαγη δισκου και η προσθηκα μνημης ειναι επιτακτικη αναγκη.
    Αρα ανακεφαλαιονοντας θα ηθελα να σας πω οτι για ενα δισκο και μνημη ειμαι διατεθειμενος να ξοδεψω λιγα χρηματα παρολο που δεν αξιζει οπως προειπατε..αλλα επειδη τα οικονομικα για περαιτερω αλλαγες δεν ειναι καλα θα μεινω μεχρι εκει.αρκει να δουλεψει λιγο καλυτερα για βασικες λειτουργιες και λιγο σερφαρισμα..οσο για το linyx που προειπατε δεν εχω αρκετες γνωσεις με τα συγκεκριμενα λογισμικα.απλα ειμαι συμφωνος να παω σε μια τετοια λυση και αν εχετε καποιο τετοιο λογισμικο που να το σηκωνει το συστημα μου θα μπορουσατε να μου προτεινετε?

Paulos

Paulos
    WebMaster

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Τώρα που δεν είμαι βιαστικός, έριξα μια καλύτερη ματιά για το σύστημα σου, τελικά πρόκειται για ένα αρκετα παλιό σύστημα που δεν αξίζει να δώσεις ούτε ένα ευρώ. Αν θες πραγματικά να "αναστήσεις" ένα τέτοιο μηχάνημα, ψάξε για καλύτερo επεξεργαστή και ram όπως:

Επεξεργαστής:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ram: (Δεν υπάρχει πάνω από 2GB στα 2 slots που έχει η μητρική)

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Φυσικά όλα αυτα μπορείς να τα βρείς και μεταχειρισμένα, ξαναλέω όμως καλύτερα να τον βάλεις στην άκρη για αντίκα.

nikiforos

nikiforos
    Moderator

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Ετσι και αλλιως μεχρι 2gb ram αναγνωριζει συνολικα η μητρικη Παυλο. Οποτε 2x1dimm θα πηγαινε.

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    καλησπερα σας..απλα επειδη τον εχω λεω να μην τον κανω αντικα.για αρχη θα βαλω εναν σκληρο γιατι προφανως αυτος που εχει αποχαιρεταει.θα δω πως θα δουλεψει και αναλογως πραττω.και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο σας..

nikiforos

nikiforos
    Moderator

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    vkalfa έγραψε:καλησπερα σας..απλα επειδη τον εχω λεω να μην τον κανω αντικα.για αρχη θα βαλω εναν σκληρο γιατι προφανως αυτος που εχει αποχαιρεταει.θα δω πως θα δουλεψει και αναλογως πραττω.και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο σας..

Πως βγηκε το συμπερασμα οτι "ο δισκος πεθαινει" και οτι αν τον αλλαξεις "θα δεις καποια διαφορα στην αποδοση του συστηματος?" 
    Τρεξε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και πες μας την υγεια του δισκου σου για αρχη.

vkalfa

vkalfa
    Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    nikiforos έγραψε:
    vkalfa έγραψε:καλησπερα σας..απλα επειδη τον εχω λεω να μην τον κανω αντικα.για αρχη θα βαλω εναν σκληρο γιατι προφανως αυτος που εχει αποχαιρεταει.θα δω πως θα δουλεψει και αναλογως πραττω.και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο σας..

Πως βγηκε το συμπερασμα οτι "ο δισκος πεθαινει" και οτι αν τον αλλαξεις "θα δεις καποια διαφορα στην αποδοση του συστηματος?"  Τρεξε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και πες μας την υγεια του δισκου σου για αρχη.

καλησπερα..εχω κανει ελεγχο και μου εβγαλε 86 τοις εκατο και 12 κατεστραμενους τομεις..επισης και με το crysta disk info μου εβγαλε προσοχη και 12 ανακατενεμημενους τομεις

GAMSgr

GAMSgr
    Senior Member

Κερδισμένα Βραβεία :
    Επιστροφή στην κορυφή
    Δεν υπήρξε απάντηση του δημιουργού για πάνω από 90 ημέρες γι αυτό το παρόν νήμα κλειδώνει  εάν το πρόβλημα παραμένει παρακαλούμε ανοίξτε νέο θέμα. Ευχαριστούμε.

http://best-gaming.net

Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα

Μοιραστείτε αυτό το θέμα

Url
    BBcode
    HTML

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης