thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


  • 2 απαντήσεις
    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

    » Νέα θέματα forum

      » Τυχαία θέματα

        Paulos

        Winamp: Η θρυλική εφαρμογή που χάθηκε στον σύγχρονο κόσμο

        Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 05/06/2020
        Ενώ ο κόσμος έχει στραφεί σήμερα στα Spotify, Apple Music, YouTube Music και άλλες streaming υπηρεσίες, υπήρχε μια στιγμή που όλοι ήθελαν (και δεν είχαν άλλη επιλογή) να παίξουν τις δικές τους μουσικές βιβλιοθήκες.

        Αυτές ήταν οι μέρες που το #Winamp ήταν το νούμερο ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων στο διαδίκτυο, με εκατομμύρια χρήστες σε Windows και macOS να στραφούν σε αυτήν την εφαρμογή για να χειριστούν τις μεγάλες μουσικές βιβλιοθήκες τους.

        Η χρήση του Winamp ανήλθε σε 60 εκατομμύρια χρήστες το 2001 σε μια εποχή που ήταν σχεδόν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων στα Windows.

        Αν και δεν θα συζητήσουμε τις εκδόσεις του Winamp και τις ενημερώσεις που έλαβε η εφαρμογή, αξίζει να τονιστεί ότι η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε πριν από 23 χρόνια τον Απρίλιο του 1997. Αλλά η πιο επιτυχημένη έκδοση ήταν το Winamp 2, το οποίο κυκλοφόρησε μόνο ένα χρόνο αργότερα και που όλοι αγαπούσαν.

        Έρχεται με υποστήριξη για skins και plug-ins, playlists, visualization και πολλά άλλα, και αυτό το μετέτρεψε τελικά σε μια must-have εφαρμογή στα Windows. Η δημοτικότητα του Winamp αυξήθηκε στα ύψη στα Windows 98 και στα Windows XP, ειδικά χάρη στην υποστήριξη του skin και στην αυξανόμενη κοινότητα των προγραμματιστών που τα δημιουργούσαν.

        Ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα του Winamp με κάθε σημαντική κυκλοφορία:

        Winamp 1: 7 Ιουνίου του 1997
        Winamp 2: 8 Σεπτεμβρίου του 1998
        Winamp 2.10: 24 Μαρτίου του 1999
        Winamp 3: 9 Αυγούστου του 2002
        Winamp 5.0: Δεκέμβριος του 2003
        Winamp 5.5: 10 Οκτωβρίου του 2007
        Winamp 5.66: 20 Νοεμβρίου του 2013
        Winamp 5.8: 26 Οκτωβρίου του 2016


        Η μετάβαση από τοπικά προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων σε streamaing υπηρεσίες δεν είναι η μόνη που "σκότωσε" το Winamp. Είναι στην πραγματικότητα μια σειρά αλλαγών ιδιοκτησίας σε συνδυασμό με κακές αποφάσεις και κακές κυκλοφορίες που μετέτρεψαν το Winamp σε έναν θρύλο που δεν είχε πλέον θέση σε έναν σύγχρονο κόσμο.

        Το Winamp είναι η δημιουργία φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Justin Frankel και Dmitry Boldyrev. O Justin Frankel ίδρυσε τη Nullsoft το 1997 για να συνεχίσει την ανάπτυξη του Winamp, μόνο για να πουλήσει την εταιρεία στην AOL την 1η Ιουνίου του 1999.

        Ενώ η ανάπτυξη του Winamp συνεχίστηκε υπό την ομπρέλα της AOL, με την Nullsoft να γίνεται το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για ενημερώσεις εφαρμογών, το πρώτο σημαντικό σημείο καμπής έγινε το 2004 όταν η ομάδα που έκανε ολόκληρο το project αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία.

        Winamp: Η θρυλική εφαρμογή που χάθηκε στον σύγχρονο κόσμο Winamp10

        Από τότε, η ανάπτυξη του Winamp μόλις προχώρησε - στην πραγματικότητα, όταν η ομάδα της Nullsoft αποσύρθηκε, το Winamp ήταν ήδη στην έκδοση 5, το ίδιο που εξακολουθεί να ισχύει περίπου αυτές τις μέρες με μερικές αναβαθμιίσεις.

        Το 2013, η AOL ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να "σκοτώσει" το Winamp. Ο ιστότοπος έπρεπε να κλείσει, με την εφαρμογή να είναι στον αέρα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Αυτό το είδαν πολλοί ως το τέλος του Winamp, καθώς όλοι γνώριζαν ότι χωρίς έναν ιδιοκτήτη που είναι πλήρως αφοσιωμένος στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ήταν σχεδόν αδύνατο για το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων να επιβιώσει.

        Ευτυχώς, η Radionomy, μια βελγική εταιρεία που εμφανίστηκε από το πουθενά, αποφάσισε να αναλάβει το Winamp και να διατηρήσει την εφαρμογή ζωντανή, υποσχόμενη σημαντικές ενημερώσεις και νέες δυνατότητες τα επόμενα χρόνια.

        Μόνο μία έκδοση κυκλοφόρησε κάτω από την ομπρέλα του Radionomy. Το Winamp 5.8 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου η εταιρεία ανέλαβε την εφαρμογή και το όλο πράγμα συνέβη μετά από μια διαρροή build στο διαδίκτυο μέσω ανεπίσημων ιστοσελίδων. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε αυτήν την ενημέρωση ήταν η πλήρης υποστήριξη για τα Windows 10.

        Από τότε, μας παρέχονται μόνο υποσχέσεις ότι το Winamp θα επέστρεφε κάποια στιγμή με ακόμη πιο προηγμένες δυνατότητες.

        Ο επίσημος ιστότοπος, για παράδειγμα, φαίνεται επίσης εγκαταλειμμένος, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί καμία ενημέρωση τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Η Radionomy εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι «οι ομάδες μας εργάζονται επί του παρόντος σκληρά στο Winamp με την πρόθεση να το κάνουν player του σήμερα», αλλά είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν το πιστεύει πια.

        «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε σκληρά για ένα μελλοντικό νέο Winamp», λέει η Radionomy.

        Στην πραγματικότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Radionomy ανακοίνωσε επίσημα το Winamp 6 τον Οκτώβριο του 2018, αλλά εδώ είμαστε σχεδόν δύο χρόνια αργότερα με ούτε μια νέα έκδοση του ανανεωμένου media player.

        Τελικά φαίνεται ότι η μεταφορά του Winamp από έναν ιδιοκτήτη σε άλλον είναι αυτό που τελικά "σκότωσε" την εφαρμογή. Ποιος ξέρει πού θα ήταν το Winamp σήμερα αν η ομάδα της Nullsoft δεν είχε φύγει το 2004...

        Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

        Πηγή: softpedia.com

        Αρέσει στον χρήστη Christina


        Σχόλια

        το winamp δεν το είχα ποτέ σε μεγάλη εκτίμηση το δοκίμασα  μια φορά μα κάτη είδα που δεν μου άρεσε έχω το k-mplayer που είναι τρομερός player είτε setup είτε portable  έχω και τα δυο



        Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

        Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


        Μοιραστείτε αυτό το θέμα

        Url
        BBcode
        HTML

        Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης