thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


 • 2 απαντήσεις
  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  » Νέα θέματα forum

   » Τυχαία θέματα

    Paulos

    Android Vs iPhone : Ποιο είναι πιο ασφαλές;

    Ξεκίνησε από: Paulos, αναρτήθηκε στις 08/12/2021
    Η αντιπαλότητα μεταξύ Android και iOS δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ. “Ποιο έχει μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτωσης; Ποιο δημιουργεί καλύτερες φωτογραφίες;” Μια άλλη κοινή ερώτηση σύγκρισης είναι, “Ποιο είναι πιο ασφαλές;” Δεδομένου ότι το Android και το iOS είναι τα δύο κορυφαία λειτουργικά συστήματα για smartphone παγκοσμίως, στοχεύονται πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα.

    Επομένως, το ζήτημα της ασφάλειας μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε μεταξύ iOS και Android. Αν και είναι αδύνατο να απαντηθεί οριστικά, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα κύρια σημεία σχετικά με την ασφάλεια αυτών των λειτουργικών συστημάτων.

    Το iOS είναι κλειστού κώδικα και το Android είναι ανοιχτού κώδικα

    Ο κώδικας iOS είναι κλειστού κώδικα, που σημαίνει ότι διατηρείται ιδιωτικά από την Apple και ούτε οι προγραμματιστές ούτε οι χρήστες iPhone μπορούν να προσαρμόσουν οι ίδιοι τον κώδικα. Επιπλέον, το iOS είναι διαθέσιμο μόνο σε iPhone, επομένως η Apple μπορεί να διασφαλίσει ότι το λογισμικό και το hardware ταιριάζουν τέλεια για να επιτευχθεί η μέγιστη ασφάλεια.

    Ο κώδικας Android είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές και οι χρήστες Android μπορούν να κάνουν οι ίδιοι προσαρμογές στο λογισμικό. Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση στον κώδικα και μπορούν να κάνουν αλλαγές, το Android είναι πολύ πιο πιθανό να έχει ευπάθειες ασφαλείας.

    Οι ενημερώσεις ασφαλείας στο iOS είναι πιο συχνές

    Μόλις η Apple εντοπίσει μια ευπάθεια στο iOS, μπορεί να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει αμέσως μια ενημέρωση κώδικα ασφαλείας, στέλνοντάς την σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, λόγω του αριθμού των διαφορετικών κατασκευαστών με Android που το χρησιμοποιούν, η Google δεν μπορεί να στείλει ενημερώσεις ασφαλείας σε κάθε συσκευή.

    Έτσι, ενώ ορισμένες συσκευές Android ενδέχεται να λαμβάνουν άμεσα σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, άλλες μπορεί να μην τις λαμβάνουν καθόλου, καθιστώντας τις πιο ευάλωτες στους χάκερ.

    Εξαρτάται κυρίως από τις δικές σας ενέργειες

    Από τα δύο προηγούμενα σημεία, φαίνεται ότι το iOS είναι η πιο ασφαλής επιλογή από τα δύο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Android έχει κακή ασφάλεια ή ότι η Apple είναι άτρωτη. Σε τελική ανάλυση και τα δύο αυτά λειτουργικά συστήματα είναι από τα πιο ασφαλή στην αγορά και όταν οι χρήστες δέχονται χακάρισμα, είναι συνήθως λόγω δικής τους αμέλειας. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους χάκερ να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους χρήστες Android ή iOS μεμονωμένα παρά να προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους πολύπλοκους κώδικες αυτών των λειτουργικών συστημάτων.

    Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές ασφάλειας για το smartphone σας:
    Χρησιμοποιήστε καλούς κωδικούς πρόσβασης


    Εάν έχετε αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, αυτό σας καθιστά ευάλωτους ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Ήρθε η ώρα για αλλαγή, αν έχετε συνηθίσει σε εύκολους μονολεκτικούς κωδικούς πρόσβασης με έναν ή δύο αριθμούς. Πολλά ειδικά εργαλεία ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

    Προσέξτε να μην μολύνετε τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό

    Οι άνθρωποι συνήθως παραβιάζονται επειδή κατά λάθος λαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους. Αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους:

    - Μέσω συνδέσμων που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό – για παράδειγμα, οι χάκερ χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα κοινωνικής μηχανικής για να κάνουν έναν κακόβουλο σύνδεσμο να φαίνεται νόμιμος. Μπορεί να έχει τη μορφή ενός αναδυόμενου παραθύρου που σας προσφέρει ένα βραβείο, ενός email που μοιάζει σαν να προέρχεται από μια νόμιμη εταιρεία ή ακόμη και ενός ολόκληρου ιστότοπου που δεν φαίνεται καθόλου ύποπτος. Βασικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί πριν κάνετε κλικ σε οτιδήποτε στο διαδίκτυο.
    - Μέσω κακόβουλων δημόσιων θυρών USB – βρήκατε USB charging station στο αεροδρόμιο; Είναι καλύτερο να το αποφύγετε και να αναζητήσετε μια κανονική πρίζα. Οι θύρες USB μπορούν εύκολα να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό, μολύνοντας κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε αυτές.
    - Μέσω δημόσιου wifi. Ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi μπορεί να είναι σημείο εισόδου για έναν χάκερ, εάν το δίκτυο δεν είναι αρκετά ασφαλές. Επομένως, είναι καλύτερο να παραμείνετε στο οικιακό σας δίκτυο Wi-Fi ή να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας όταν δεν είστε σπίτι.

    Ενημέρωση λογισμικού

    Η χρήση παλιού λογισμικού σας θέτει σε κίνδυνο ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ασφαλές λειτουργικό σύστημα. Δεδομένου ότι ο κώδικας για κάθε λειτουργικό σύστημα είναι εξαιρετικά μακρύς και πολύπλοκος, οι χάκερ είναι βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψουν ευπάθειες. Τα καλά νέα είναι ότι οι προγραμματιστές μπορούν να διορθώσουν γρήγορα αυτά τα τρωτά σημεία μόλις γίνουν γνωστά. Ωστόσο, εναπόκειται σε εσάς να διασφαλίσετε ότι θα πραγματοποιήσετε λήψη αυτών των ενημερώσεων μόλις βγουν. Η καλύτερη λύση για αυτό θα ήταν να ορίσετε αυτόματες ενημερώσεις για το λογισμικό σας.

    Το τελικό συμπέρασμα

    Το iOS και το Android είναι και τα δύο ανθεκτικά σετ λογισμικού. Το ότι το iOS κλειστού κώδικα και το Android είναι ανοιχτού κώδικα δίνει σίγουρα στο iOS μερικούς επιπλέον πόντους ασφαλείας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η ασφάλεια του smartphone σας εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο που θα επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε καλούς κωδικούς πρόσβασης, σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ και δεν χάνετε ποτέ ενημερώσεις λογισμικού, θα πρέπει να μπορείτε να προστατεύετε τη συσκευή σας ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

    Μετάφραση άρθρου από το thegreeksenergy.com

    Πηγή: geeky-gadgets.com


    Σχόλια

    Ευχαριστώ    Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

    Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


    Μοιραστείτε αυτό το θέμα

    Url
    BBcode
    HTML

    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης