thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  nektaria simi

  nektaria simi
  Pc Team

  Κερδισμένα Βραβεία :
  Επιστροφή στην κορυφή
  Ο φορητός υπολογιστής σας δυσκολεύεται να χειριστεί τον καθημερινό σας φόρτο εργασίας; Αντιμετωπίσατε καθυστέρηση ή αργή απόδοση όταν χρησιμοποιείτε τις συχνές εφαρμογές σας; Έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό εκεί έξω που μπορεί να εκτελέσει τις εργασίες σας πιο γρήγορα;
  Εάν σκέφτεστε να μεγιστοποιήσετε την ισχύ και την απόδοση ενώ μένετε σε μια φορητή πλατφόρμα, τότε σίγουρα θέλετε να εξερευνήσετε έναν φορητό σταθμό εργασίας.
   
  Τι είναι ένα μεταχειρισμένο laptop;
  Οι φορητοί σταθμοί εργασίας χρησιμοποιούνται ευρέως από τους σημερινούς μηχανικούς, επιστήμονες δεδομένων, οικονομικούς αναλυτές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, γραφίστες και καθημερινούς ισχυρούς χρήστες που χρειάζονται κορυφαία απόδοση.
  Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός σταθμού εργασίας, ενός φορητού υπολογιστή και ενός επιτραπέζιου υπολογιστή είναι η απόδοση. Για να θεωρηθεί σταθμός εργασίας, ένας υπολογιστής χρειάζεται συγκεκριμένες βασικές προδιαγραφές.
   
  Οι σταθμοί εργασίας ήταν μεγαλύτεροι, βαρύτεροι και ακριβότεροι από τους τυπικούς υπολογιστές, χάρη στα βιομηχανικής ποιότητας εξαρτήματά τους. Οι σημερινοί σταθμοί εργασίας χρησιμοποιούν καινοτομίες σε εξαρτήματα για να μειώσουν το βάρος και το κόστος πολλών επιλογών υψηλής ισχύος, ενώ εξακολουθούν να αντέχουν στη συνεχή, έντονη χρήση.
  Πολλοί σταθμοί εργασίας παράγουν υψηλότερο θόρυβο από τον ανεμιστήρα λόγω της ισχύος που αξιοποιούν. Η επένδυση σε ένα σταθμό εργασίας αξίζει τον κόπο για τα κατάλληλα είδη επαγγελματιών.
   
  Οι σταθμοί εργασίας έχουν καλύτερη απόδοση
  Λόγω των βελτιωμένων προδιαγραφών τους, οι σταθμοί εργασίας χειρίζονται πιο απαιτητικές εργασίες, όπως μοντελοποίηση υγειονομικής περίθαλψης ή σχεδιασμός AutoCAD, πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Η διαφορά απόδοσης ξεχωρίζει κυρίως με εφαρμογές βαριές επεξεργαστές όπως το Blender ή το Apache Spark. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά προγράμματα όπως αυτό, σκεφτείτε να αποκτήσετε έναν σταθμό εργασίας.
  Πότε να αγοράσετε έναν τυπικό υπολογιστή: Όταν πρόκειται για συνηθισμένες επαγγελματικές εργασίες, όπως η εκτέλεση ενός συγκεντρωτικού πίνακα Excel, η επεξεργασία κειμένου ή η πραγματοποίηση κλήσεων Zoom, οι περισσότεροι χρήστες θα παρατηρήσουν μικρή διαφορά μεταξύ ενός σταθμού εργασίας και ενός συνηθισμένου φορητού υπολογιστή. Επίσης, ένας τυπικός επιτραπέζιος υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής μπορεί να χειριστεί τη ροή βίντεο και ακόμη και τα παιχνίδια εξίσου καλά με έναν σταθμό εργασίας σε πολλές περιπτώσεις.
   
  Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός σταθμού εργασίας;
  Για να κατανοήσετε τι κάνει έναν υπολογιστή σταθμό εργασίας, θα πρέπει να ψάξετε κάτω από την κουκούλα για βασικές προδιαγραφές που διαφοροποιούν τους υπολογιστές σταθμών εργασίας από άλλους φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές.
   
  1. ECC (κωδικός διόρθωσης σφαλμάτων) RAM

  Ο κίνδυνος σφαλμάτων μνήμης αυξάνεται με υπολογιστές με ένταση πόρων που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση, BSOD (μαύρη οθόνη θανάτου) και κολλάει η εφαρμογή. Για την ελαχιστοποίηση αυτών των τύπων σφαλμάτων, οι σταθμοί εργασίας χρησιμοποιούν μνήμη ECC που μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει την καταστροφή δεδομένων χωρίς να διακόπτει ευαίσθητες διαδικασίες.
  Αυτοί οι ισχυροί υπολογιστές έχουν γενικά τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τους τυπικούς ομολόγους τους. Αλλά είναι το είδος της μνήμης που κάνει πραγματικά τη διαφορά στους σταθμούς εργασίας.
   
  Όλοι οι σταθμοί εργασίας έχουν πολλαπλούς πυρήνες επεξεργαστή, επιτρέποντάς τους να χειρίζονται πολλές λειτουργίες σε περισσότερα από ένα προγράμματα ταυτόχρονα. Οκτώ πυρήνες θεωρούνται αρχικού επιπέδου, με τους σταθμούς εργασίας μεσαίου επιπέδου να περιέχουν 16 πυρήνες και εκείνους υψηλού επιπέδου που κυμαίνονται από 28 έως 64 πυρήνες.
  Η ρύθμιση πολλαπλών πυρήνων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες μνήμης, όπως μοντελοποίηση δεδομένων, σχεδιασμός CAD ή λογισμικό απόδοσης 3D. Αναζητήστε σταθμούς εργασίας που να διαθέτουν τουλάχιστον επεξεργαστή Intel i7 8ης γενιάς ή παρόμοιο επεξεργαστή άλλου κατασκευαστή.
   
  Οι σταθμοί εργασίας χρησιμοποιούνται συχνότερα για εργασίες όπως η επεξεργασία βίντεο, τα τρισδιάστατα γραφικά, ο μηχανικός σχεδιασμός και η οπτικοποίηση της επιστήμης δεδομένων, επομένως οι κάρτες επεξεργασίας γραφικών τους έχουν σημασία. Οι GPU ανώτερης τεχνολογίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εργασίες απόδοσης CAD και 3D. Έχουν επίσης περισσότερους πυρήνες, οι οποίοι είναι χρήσιμοι για επιταχυνόμενες λύσεις επιστήμης δεδομένων .
   
  Ένα σύστημα RAID (ή πλεονάζουσα συστοιχία ανεξάρτητων δίσκων) δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε περίπτωση σφάλματος. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη μοντελοποίηση Tableau ή μια μαζική επεξεργασία του Adobe Premiere, υπάρχει λιγότερη ανησυχία ότι ένα σπάνιο πρόβλημα υλικού θα εξαλείψει την πρόοδό σας.
   
  Αποθηκευτικός χώρος SSD
  Οι σημερινοί υπολογιστές βασίζονται όλο και περισσότερο σε μονάδες SSD (SSD) για την αποθήκευση δεδομένων. Αυτοί οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν κινούμενα μέρη ή περιστρεφόμενους δίσκους, αλλά, αντίθετα, βασίζονται σε τεχνολογία τύπου μονάδας flash. Οι SSD καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και τείνουν να λειτουργούν σε υψηλότερες ταχύτητες με μεγαλύτερη αξιοπιστία από τους περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους.
  Ενώ μπορείτε να τα βρείτε στους περισσότερους σύγχρονους φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές, ένας SSD είναι απαραίτητος για τους σταθμούς εργασίας. Όπου χρησιμοποιούνται υβριδικοί σκληροί δίσκοι , ένα σημαντικό μέρος του σκληρού δίσκου 1 TB του σταθμού εργασίας πρέπει να είναι SSD.
   
  Οι σταθμοί εργασίας είναι πιο ανθεκτικοί
  Οι σταθμοί εργασίας είναι πιο ανθεκτικοί από τους τυπικούς επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές επειδή χρησιμοποιούν εξαρτήματα υψηλότερης ποιότητας. Επιπλέον, ενώ οι περισσότεροι από τους σημερινούς υπολογιστές κατασκευάζονται όλο και περισσότερο με εξαρτήματα στερεάς κατάστασης, με λίγα κινούμενα μέρη να φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, οι σταθμοί εργασίας υποβάλλονται σε επίπονες δοκιμές, ώστε να μπορούν να αντέξουν τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας.
  Οι υπολογιστές HP, για παράδειγμα, υποβάλλονται σε στρατιωτικές διαδικασίες δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών για πτώση, άμμο, κραδασμούς, ακραίες θερμοκρασίες, υψόμετρο και υγρασία. Η δοκιμή Mil-spec δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε από την HP:registered: σε όλους τους επαγγελματικούς της υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι αν η ανθεκτικότητα είναι βασικό μέλημα, τόσο οι σταθμοί εργασίας όσο και οι καθημερινοί υπολογιστές HP είναι εξίσου καλές επιλογές.


  Οι σταθμοί εργασίας είναι επεκτάσιμοι
  Οι ροές εργασιών αιχμής όπως η επιστήμη δεδομένων και ο τρισδιάστατος σχεδιασμός εξελίσσονται συνεχώς και ένας υπολογιστής θα πρέπει να εξελίσσεται μαζί τους. Η επεκτασιμότητα είναι το κλειδί σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα αναβάθμισης σε νεότερη και ισχυρότερη μνήμη, σκληρούς δίσκους και GPU.
  Οι περισσότεροι σταθμοί εργασίας είναι πιο επεκτάσιμοι από τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Εάν εσείς ή οι υπάλληλοί σας είστε μηχανικοί, σχεδιαστές 3D, επεξεργαστές βίντεο ή επιστήμονες δεδομένων, θα εκτιμήσετε τη δυνατότητα επέκτασης των σταθμών εργασίας.
  Η πραγματική απάντηση στην ερώτηση του σταθμού εργασίας έναντι του επιτραπέζιου υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή εξαρτάται από τη ροή εργασίας. Έχουμε αναφέρει μηχανικούς, επιστήμονες δεδομένων, συντάκτες βίντεο και σχεδιαστές 3D πολλές φορές σε αυτό το άρθρο.
   
  ΠΗΓΗ:https://e-byte.gr


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης