thegreeksenergy.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Advertisement
Advertisement

Τεχνολογικές Ειδήσεις, Υποστήριξη, Διαδίκτυο, Ψυχαγωγία, Αγγελίες, Smartphones, Tablets, Games, Eπιστήμη, Free Software


 • 3 απαντήσεις
  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]  

  nektaria simi

  nektaria simi
  Pc Team

  Κερδισμένα Βραβεία :
  Επιστροφή στην κορυφή
  Γιατί οι φορητοί υπολογιστές είναι πιο ακριβοί από τους σταθερούς υπολογιστές;
   
  Αν και οι δύο τύποι υπολογιστών βασίζονται σε ημιαγωγούς για να λειτουργήσουν, ο αριθμός των ομοιοτήτων αρχίζει να μειώνεται καθώς κοιτάζετε πιο προσεκτικά την εσωτερική τους κατασκευή.
  Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φορητοί υπολογιστές είναι πιο ακριβοί από τους σταθερούς υπολογιστές είναι το κόστος ανάπτυξης για τη δημιουργία υλικού που είναι αρκετά συμπαγές και ταυτόχρονα ικανοποιεί ένα αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης.
  Και δεν είναι μόνο η απόδοση που είναι μεγάλη πρόκληση. Διατηρεί επίσης το σύστημα αρκετά δροσερό ώστε να διατηρείται σταθερότητα στις περισσότερες συνήθεις συνθήκες χρήσης.


  Διαφορές κάθε συστατικού που επηρεάζουν την τιμή
  Ακολουθεί μια βασική λίστα με τα κύρια εξαρτήματα που κάνουν τη διαφορά στο πόσο κοστίζουν με μια εξήγηση του γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.


  Η μητρική πλακέτα
  Για να γίνει ένας φορητός υπολογιστής όσο το δυνατόν πιο συμπαγής, πρέπει να ενσωματωθούν περισσότερα εξαρτήματα στη μητρική πλακέτα με μικρότερο αποτύπωμα σε σύγκριση με μια μητρική επιτραπέζιου υπολογιστή τυπικού μεγέθους .
  Με μια μικρότερη μητρική πλακέτα, πρέπει να ξεπεραστούν περισσότερες προκλήσεις σχεδιασμού. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:


  1.      Μικρότερο αποτύπωμα εξαρτημάτων: Πρέπει να επιλεγούν εξαρτήματα που παρέχουν την καλύτερη λύση για το μέγεθός τους.
  2.      Επιπλέον βελτίωση στη διάταξη της πίστας: Επειδή υπάρχουν αρκετά εξαρτήματα που είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους σε μια μικρότερη μητρική πλακέτα, πρέπει να σχεδιαστούν διαδρομές κυκλώματος που να έχουν πολύ μικρές αποστάσεις.
  3.      Διάταξη: Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διάταξη των εξαρτημάτων, έτσι ώστε παράγοντες όπως η θωράκιση, η απόδοση και η θερμότητα να μην αποτελούν πρόβλημα.


  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

  Οι κεντρικές μονάδες επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται σε φορητούς υπολογιστές ονομάζονται φορητοί επεξεργαστές. Λειτουργούν με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.
  Εκεί θα πήγαινε κάποιο επιπλέον κόστος για την ανάπτυξή του. Ιδιαίτερη σκέψη πρέπει να γίνει για την επίτευξη επαρκών επιπέδων απόδοσης με τη χρήση της ελάχιστης δυνατής ενέργειας.
  Τα χαρακτηριστικά διαχείρισης ενέργειας είναι πολύ σημαντικά και προσθέτουν κάποιο επιπλέον κόστος στην ανάπτυξη για την επίτευξη επαρκούς αποτελέσματος.
  Δεν είναι πια πολύ συχνά που θα δείτε μια υποδοχή CPU σε μια μητρική πλακέτα φορητού υπολογιστή. Για εξοικονόμηση χώρου, οι CPU συνήθως συγκολλούνται απευθείας στη μητρική πλακέτα χρησιμοποιώντας ένα BGA (Ball Grid Array).
  Τα μαξιλαράκια συγκόλλησης στη μητρική πλακέτα και στον επεξεργαστή ενώνονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μικρές μπάλες συγκόλλησης που θερμαίνονται και λιώνουν για να συνδέσουν τα μαξιλαράκια.
  Έχοντας αυτό υπόψη, οι επεξεργαστές πρέπει να είναι σχεδιασμένοι ώστε να αντέχουν ορισμένες θερμοκρασίες για να επιτρέψουν τη διαδικασία συγκόλλησης να είναι επιτυχής.


  Επεξεργασία γραφικών
  Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι υλοποίησης του επεξεργαστή γραφικών σε φορητό υπολογιστή.

  1.      Ενσωματωμένα γραφικά: Ο επεξεργαστής γραφικών είναι ενσωματωμένος στην CPU. Ένα πακέτο ημιαγωγών εκτελεί και τις δύο εργασίες.

  2.      Αφιερωμένα γραφικά: Ένας ξεχωριστός επεξεργαστής γραφικών είναι κολλημένος στη μητρική πλακέτα, παρέχοντας καλύτερη απόδοση για λειτουργίες έντασης γραφικών, όπως τα παιχνίδια.
  Έχοντας έναν αποκλειστικό επεξεργαστή γραφικών στη μητρική πλακέτα, απαιτείται πρόσθετη ανάπτυξη για την ενσωμάτωση του επιπλέον πακέτου ημιαγωγών σε μια μικρή μητρική πλακέτα και την ψύξη της.
  Αυτό αυξάνει το κόστος και γι’ αυτό θα πληρώσετε περισσότερα για έναν φορητό υπολογιστή με ειδικά γραφικά.

  RAM

  Η RAM ( μνήμη τυχαίας πρόσβασης) είναι μία από τις εξαιρέσεις όσον αφορά την τιμή. Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συνήθως SODIMM RAM σε αντίθεση με τη μνήμη DIMM που χρησιμοποιείται σε επιτραπέζιους υπολογιστές.
  Αν και οι μονάδες SODIMM είναι μικρότερες από τη μνήμη RAM επιτραπέζιου υπολογιστή, δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την τιμή . Αυτό οφείλεται πιθανώς στην ποσότητα της ζήτησης για μνήμη σε όλο τον κόσμο. Η αποθήκευση στο cloud και τα κινητά τηλέφωνα είναι μόνο δύο παραδείγματα αυτού.

  Σύστημα ψύξης

  Το σύστημα ψύξης ενός φορητού υπολογιστή πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει συμπαγές και να διατηρεί την αποτελεσματικότητά του για ψύξη. Αυτό είναι δύσκολο και είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη σταθερότητα του συστήματος.
  Όχι μόνο υπάρχει επιπλέον κόστος για το σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής διάταξης ψύκτρας και ανεμιστήρα που να είναι αρκετά συμπαγής, αλλά συχνά περιέχουν σωλήνες θερμότητας που σφραγίζονται σε μερικό κενό και περιέχουν ένα εσωτερικό φυτίλι και λίγο υγρό.
  Αυτό προσθέτει ένα στρώμα πολυπλοκότητας στην ψύκτρα και στα υλικά , αυξάνοντας έτσι το κόστος κατασκευής της.

  Δίσκοι

  Οι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές έχουν αλλάξει στη χρήση ενός SSD M.2 ως κύριας μονάδας δίσκου. Αυτό είναι καλό, βλέποντας έναν SSD να μην υποφέρει από τις ελλείψεις των μηχανικών μονάδων δίσκου και να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης.
  Μικρότεροι και πιο συμπαγείς σκληροί δίσκοι φορητών υπολογιστών (2,5 ίντσες έναντι 3,5 ιντσών για επιτραπέζιους υπολογιστές). Έχουν επίσης χαμηλότερη χωρητικότητα αποθήκευσης, μικρότερη απόδοση και είναι ελαφρώς πιο ακριβά από έναν επιτραπέζιο σκληρό δίσκο ίδιου μεγέθους και συγκριτικών προδιαγραφών

  Μπαταρία

  Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν υπάρχει σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Το κλείσιμο που θα μπορούσε να μοιάζει με ένα για σταθερό μηχάνημα, θα ήταν ένα UPS (Αδιάλειπτο Τροφοδοτικό).
  Το UPS είναι βασικά μια μονάδα με μια μπαταρία μέσα της που συνδέεται χωριστά από το ηλεκτρικό δίκτυο και διατηρεί τον υπολογιστή σας σε λειτουργία αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξοικονομήσετε όλη την εργασία σας και να τον τερματίσετε με ασφάλεια.
  Για ένα φορητό υπολογιστή, ωστόσο, η μπαταρία μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτό ακριβώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο τον φορητό υπολογιστή με επιπλέον περιφερειακά συνδεδεμένα σε αυτόν για αρκετές ώρες κάθε φορά χωρίς να τον συνδέσετε στον φορτιστή ρεύματος.
  Αυτό είναι κάτι που προσθέτει ένα επιπλέον κόστος για την κατασκευή ενός φορητού υπολογιστή. Αν και δεν είναι κάτι εξαιρετικά ακριβό, εξακολουθεί να συμβάλλει στην τελική τιμή.
  Ένας φορητός υπολογιστής πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί την μπαταρία ασφαλή από σωματικές βλάβες σε κάποιο βαθμό και όσο το δυνατόν πιο δροσερή.
  Έτσι, ένα επιπλέον κομμάτι της σχεδίασης του φορητού υπολογιστή είναι αφιερωμένο σε αυτό ακριβώς για την μπαταρία. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη όταν ενσωματώνετε μια μπαταρία σε ένα προϊόν, όπως μια λογική ποσότητα ωρών amp, ώστε ο φορητός υπολογιστής να μπορεί να λειτουργεί για ένα επιθυμητό χρονικό διάστημα προτού εξαντληθεί.

  Συμπέρασμα

  Και να το έχετε, όλα τα κύρια μεμονωμένα εξαρτήματα και γιατί κοστίζουν περισσότερο σε ένα φορητό υπολογιστή.
  Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε φορητούς υπολογιστές στο αγαπημένο σας κατάστημα, να έχετε κατά νου όλο το επιπλέον κόστος ανάπτυξης και παραγωγής όσον αφορά την παροχή όλης αυτής της απόδοσης σε μια μικρή συσκευασία.

  ΠΗΓΗ: https://e-byte.gr/

  atozak

  atozak
  Senior Member

  Κερδισμένα Βραβεία :
  Παλιότερο ενεργό μέλος
  Επιστροφή στην κορυφή
  ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ PC ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΛΑΠΤΟΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://www.thegreeksenergy.com

  FaintSmile

  FaintSmile
  Member

  Κερδισμένα Βραβεία :
  Επιστροφή στην κορυφή
  Αναλλογως το οικονομικο. Εαν καποιος εχει συγκεκριμενο budget και θελει gaming pc προφανως και θα πρεπει να παει σε σταθερο. Εαν ομως το θελει για να το παιρνει μαζι του κανοντας εκτος απο gaming και αλλες εργασιες, θα πρεπει να παει σε gaming laptop. Το να αγορασεις και σταθερο gaming και laptop για απλη χρηση, ειναι ασυμφορο εκτος εαν το budget σου το αντεχει.


  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

  Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα


  Μοιραστείτε αυτό το θέμα

  Url
  BBcode
  HTML

  Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης